Commissies » GZB Adoptieprogramma Deelgenoten

GZB Adoptieprogramma Deelgenoten

Michiel, Sandra en Jesper Vastenhout

Het Evangelie doorgeven “tot aan het uiterste der aarde”. Dat is de Bijbelse opdracht voor elke kerkelijke gemeente. Al meer dan 100 jaar helpt de GZB gemeenten hierbij. Steeds wordt er gezocht naar mogelijkheden om de betrokkenheid bij het zendingswerk te vergroten. Het adoptieprogramma Deelgenoten is dé manier om dat doel te bereiken. Met Deelgenoten krijgt zending een gezicht!

Vanaf 2008 nemen wij als gemeente deel aan het adoptieprogramma Deelgenoten van de GZB.Wij sponsoren het zendingswerk dat Michiel en Sandra Vastenhout in Mexico mogen verrichten en beogen daarmee het zendingswerk concreet een gezicht te geven.

Michiel en Sandra zijn van oktober 2008 tot juni 2012 verbonden geweest aan een seminarie in Berriozäbal,een dorp vlakbij Tuxtla Gutierrez,de hoofdstad van de provincie Chiapas. Michiel als docent Bijbelse vakken en Sandra verzorgde muzieklessen.

Helaas kwam door omstandigheden vroegtijdig een einde aan het werk in Berriozäbal,maar gelukkig gaf de Heere hen een nieuwe werkplek,namelijk aan het "Seminario Teologico Presbiteriano" in Mexico Stad. Hiermee heeft de GZB sinds kort een relatie,die nog in de kinderschoenen staat.In dit seminarie leefde de wens om een Nederlandse zendingswerker in te zetten als docent aan hun instelling. Behalve lesgeven,is een belangrijk onderdeel van het werk ook het verkennen van de mogelijkheden om de relatie tussen de GZB en het seminarie te verdiepen en wellicht te continueren. Vanaf januari 2013 is Michiel aan dit seminarie verbonden en mag een steentje bijgedragen worden aan de opleiding van Mexicaanse voorgangers. Deze worden toegerust om in de plaatselijke gemeenten op hun beurt broeders en zusters toe te rusten om christen te zijn in hun vaak harde bestaan.

Zie voor meer informatie en actuele nieuwsbrieven: www.vastenhoutinmexico.nl Het is ook mogelijk om via deze site u/je aan te melden voor een mailing. Elke keer als er iets nieuws op de site geschreven is, sturen Michiel en Sandra een kort mailtje aan de abonnees, zodat die hiervan op de hoogte zijn. Meld je aan!

Een kaart sturen kan natuurlijk ook.
Het adres van Michiel, Sandra en Jesper Vastenhout is:

Michiel, Sandra y Jesper Vastenhout
Arenal 36, departamento B-7

Colonia Ex-Hacienda de Guadalupe Chimalistac
Delegación Álvaro Obregon
CP 01050
Ciudad de México, D.F.
Mexico
 
13 mei 2014 is de familie Vastenhout naar Nederland teruggekeerd
 
             Nieuwsbrief  mei 2014.pdf